NOGOMET UŽIVO: Dinamo i Rudeš igraju susret zadnjeg, 36. kola HNL-a u nedjelju, 26. svibnja 2024. godine – gdje gledati prijenos? (2024)

Dinamo i Rudeš igraju mini gradski derbi u sklopu zadnjeg, 36. kola Supersport HNL-a u nedjelju, 26. svibnja 2024. godine. Ova se utakmica igra na stadionu Maksimir, počinje u 17.30 sati, a sudit će ju Zdenko Lović. Ulaznice za ovu utakmicu možete kupiti na Ticket pointu na stadionu Maksimir, a bit će osiguran i izravni televizijski prijenos. I dodajmo, kako je Dinamo prije par kola osigurano novi naslov prvaka te prošlog tjedna i novi naslov osvajača Kupa, Plavi organiziraju veliko slavlje na Trgu bana Josipa Jelačića. Slavlje se održava nakon utakmice s Rudešom, a više o tome doznajte ovdje.

REZULTAT UTAKMICE: Dinamo – Rudeš 3:3 | Plavi i Rudešani podijelili bodove u sjajnoj utakmici zadnjeg, 36. kola HNL-a

Što se tiče sezone 2023/2024 sve je riješeno. Dinamo je novi-stari prvak, druga je Rijeka, a treći Hajduk. Na četvrtom mjestu koje vodi u europska natjecanja u novoj sezoni 2024/2025 je Osijek. Peta je Lokomotiva, šesti je Varaždin, dok je Gorica sedma. Osma je Istra 1961, deveti je Slaven Belupo, dok je Rudeš zadnji, deseti i već je odavno ispao iz Hrvatske nogometne lige. Što se tiče novog člana HNL-a, njega će u zadnjem kolu druge lige odlučiti Zrinski i Šibenik.

  • PROČITAJTE VIŠE: Zagreb Beer Fest 2024 | Sedmo izdanje glazbeno-gastro-pivskog festivala održava se na Trgu Franje Tuđmana od 23. do 26. svibnja

Dodajmo da navijači Dinama od subote, 25. svibnja, u prodaji mogu pronaći posebne majice izdane povodom osvajanja novog naslova prvaka u sezoni 2023/2024.Klub je odlučio povodom osvajanja 35. naslova nacionalnog prvaka i 25. naslova u Hrvatskoj, napraviti akcijsku ponudu pa će tako majice dva tjedna od početka prodaje biti na akcijskoj cijeni i sniženju od 50 posto. Cijena majice za odrasle iznosit će 14, dok će cijena majice u dječjim veličinama biti 12 eura. Nakon završetka ove pogodnosti, cijena majice Prvaci 2024. za odrasle u redovnoj prodaji bit će 28, a u dječjim veličinama 24 eura. Majice možete pronaći u sva tri Dinamo fan shopa kao i na klupskom web shopu.

Dinamova pobjeda na Rujevici je dala veliki pečat ovoj sezoni

“Presretni smo ovakvim epilogom svega što se događalo, udarili smo veliki pečat pobjedom na Rujevici u prvenstvenoj utakmici nakon čega smo još matematički trebali osigurati naslov u sljedećem kolu protiv Osijeka kada smo vidjeli da je Rijeka izgubila u Varaždinu. Nije bilo lagano igrati tu utakmicu. To se i osjetilo, ali uspjeli smo. Kroz cijelu sezonu bili up*rni, držali se zajedno i osvojili naslov. Naravno, koncentracija nam je bila i na dvije utakmice finala Kupa protiv Rijeke. U onom prvom dvoboju točno se vidjelo da smo emocionalno ispražnjeni nakon osvojenog naslova, malo smo i slavili…”, rekao je Sergej Jakirović, trener Dinama.

“Zato sam i rekao da sam znao da ćemo u uzvratu odigrati bolje, da će to biti pravo finale kao da se igra jedna utakmica. Pobijedili smo s 3:1 i zasluženo osvojili dvostruku krunu. Po svemu prikazanom bili smo nekako najustrajniji, pokazali pobjednički mentalitet pri čemu se, naravno, u tim utakmicama osjetilo iskustvo naših senatora, lidera koji su iznimno važni za ovu momčad”, dodao je trener Plavih.

Dinamo je u ovoj sezoni odigrao rekordnih 59 utakmica

Spomenimo i jednu statističku. Naime, u natjecateljskoj sezoni 2023/2024 je Dinamo, uključujući i ovaj dvoboj protiv Rudeša, odigrao 59 službenih utakmica. To je apsolutni rekord u cijeloj klupskoj povijesti, dakle od 1911. godine do danas. Dodajmo da je ove sezone 51 utakmicu vodio trener Sergej Jakirović, a početnih osam njegov prethodnik Igor Bišćan. Dosadašnji rekord držale su sezone 2013/2014 i 2018/2019 u kojima su Plavi odigrali po 57 službenih dvoboja.

“Čak 59 utakmica… To je stvarno jako puno. No, ponovo se pokazalo da ovi dečki mogu to iznijeti, da su naviknuti na izazove, pogotovo oni koji imaju iskustvo. I zato je sve prevagnulo na našu stranu. Posao u Dinamu nema apsolutno nikakve veze ni s jednim drugim klubom u kojem sam bio. Tempo je takav da nemate vremena ni tugovati niti slaviti – morate se odmah okrenuti novoj utakmici. Traži se da igrate dobro i da pobjeđujete. A to jako smanjuje obim treninga. Zapravo, možete samo odraditi nekakav regeneracijski ili kompenzacijski trening, više je to video priprema uoči sljedećeg suparnika ili sastanak na kojem eventualno možete nešto sugerirati. Čak nekad nemate vremena ni za kvalitetnu analizu već izdvojite najvažnije segmente koji će ići u korist momčadi”, smatra trener Jakirović.

“Nakon utakmice uslijedit će slavljenički defile prema središnjoj proslavi na Trgu bana Jelačića. Jako nas to veseli i već od utakmice protiv Osijeka kada smo i matematički osigurali naslov pričamo o toj proslavi. Pozivamo navijače da dođu, ali mislim da ih ne treba posebno pozivati jer se zadnjih 10 dana osjeti da svi jedva čekaju taj trenutak. To je točka na i ove sezone, pogotovo ako se sjetimo da dugo nismo tako slavili naslov”, dodao je trener Plavih.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Rudeš – Dinamo?

Utakmica zadnjeg, 36. kola HNL-a između nogometnih klubova GNK Dinamo Zagreb i NK Rudeš Zagreb igra se na stadionu Maksimir u Zagrebu. Utakmicu možete uživo gledati u nedjelju, 26. svibnja 2024. godine od 17.30 sati. Prijenos utakmice će biti na TV kanalu MAX Sport 1. Ukoliko niste u mogućnosti gledati prijenos nogometne utakmice na televiziji, prijenos možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija. Što se tiče prognoza na kladionicama, Dinamu se daje zaista velika prednost. Na pobjedu Plavih koeficijent je 1.10, na pobjedu Rudeša je 22.00, dok je kvota na neriješen rezultat 9.00.

Više o nogometnom klubu GNK Dinamo doznajte na mrežnoj adresi gnkdinamo.hr. O klubu NK Rudeš informacije možete naći na klupskim stranicama na adresi nk-rudes.hr. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO: Rudeš – Dinamo 0:3 (snimka susreta 27. kola HNL-a) | Trener Jakirović najavljuje dvoboj 36. kola

NOGOMET UŽIVO: Dinamo i Rudeš igraju susret zadnjeg, 36. kola HNL-a u nedjelju, 26. svibnja 2024. godine – gdje gledati prijenos? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 6439

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.