16 X theaters in Amsterdam om dit jaar (vaker) te bezoeken >> (2024)

Ieder jaar neem ik het mezelf voor… vaker naar een mooi theater in Amsterdam gaan! Om dit jaar écht beter in de gaten te houden welke theaters er allemaal te vinden zijn in Amsterdam en welke voorstellingen er te zien zijn, heb ik dit overzicht voor jullie gemaakt. Want een avondje naar een theatervoorstelling gaan is écht een avond uit! Ontzettend ontspannen en leuk, zeker als je daarvoor nog een hapje gaat eten. Bij deze theaters komen verhalen tot leven of luister je naar de mooiste live concerten. In een wereldstad als Amsterdam zijn er natuurlijk heel wat theaters te vinden. Daarom dit overzicht met 16 van de beste theaters in Amsterdam, zodat je weet waar je naartoe moet gaan voor een volgend avondje uit. Lees snel verder en ontdek alles over de beste theaters in Amsterdam. Ook leuk: veel van deze theaters en muziekgebouwen bieden ook een speciaal programma aan voor families.

Volg @yourlbb op Instagram

16 X theaters in Amsterdam waar je dit jaar (vaker) heen wilt

Koninklijk Theater Carré

Koninklijk Theater Carré is zonder twijfel het bekendste theater van Amsterdam. Met zijn ideale ligging aan de Amstel combineert het theater cultuur met natuur en geschiedenis. De exclusieve programmering omvat voorstellingen van alle mogelijke genres, gaande van cabaret tot internationale opera’s en circus. Koninklijk Theater Carré biedt zijn bezoekers een onvergetelijke en magische ervaring aan en het is de droom van elke toneelspeler, acteur of zanger om eens in dit iconisch gebouw te mogen optreden.
Amstel 115, Amsterdam – carre.nl

Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

Het Internationaal Theater Amsterdam, vroeger bekend als Stadsschouwburg, is een uniek gebouw aan het Leidseplein. ITA heeft een erg rijke geschiedenis en is uitgegroeid tot een van de toonaangevende centra van de Amsterdamse cultuur. Het programma omvat zowel voorstellingen van bekende, internationale gezichten als van nieuw talent. Verder beschikt ITA zelf ook over een indrukwekkende groep acteurs die je met spectaculaire optredens verrassen. Het Internationaal Theater Amsterdam is een magische plek waar het publiek getuige is van de beste Nederlandse podiumkunsten.
Leidseplein 26, Amsterdam – ita.nl

16 X theaters in Amsterdam om dit jaar (vaker) te bezoeken>> (9)

© Internationaal Theater Amsterdam (ITA)

De Kleine Komedie

Meer dan 200 jaar bestaat de Kleine Komedie. Het oudste theater van Amsterdam werd in 1786 opgericht en is nog steeds een van de betere zalen van de stad. Het theater richtte zich voornamelijk op kleinkunst (vandaar de naam De Kleine Komedie), waardoor het vooral onder de cabaretiers bekend is. Tegenwoordig richt de zaal zich echter op een breder publiek. Grote Nederlandse namen, zoals Hans Teeuwen en Brigitte Kaandorp, treden er regelmatig op en ook beginnend talent krijgt hier een kans.
Amstel 56, Amsterdam – dekleinekomedie.nl

16 X theaters in Amsterdam om dit jaar (vaker) te bezoeken>> (10)

© De Kleine Komedie

Meer theaters in Amsterdam om dit jaar te bezoeken

Het Concertgebouw

De ongeëvenaarde akoestiek maakt van Het Concertgebouw een van de belangrijkste en populairste theaters in Amsterdam. Het gebouw behoort bij de absolute wereldtop en dit heeft Het Concertgebouw al tal van legendarische concerten opgeleverd. Richard Strauss, Louis Armstrong en Sting zijn enkele namen die hier hun opwachting al hebben gemaakt. Het concertgebouw besteedt ontzettend veel aandacht aan het aanbod en de sfeer. Elk concert is van een erg hoge kwaliteit en is je tijd meer dan waard.
Concertgebouwplein 10, Amsterdam – concertgebouw.nl

16 X theaters in Amsterdam om dit jaar (vaker) te bezoeken>> (11)

© Het Concertgebouw

DeLaMar

Een bezoek aan DeLaMar is een hele belevenis. In dit prachtige theater wordt elk verhaal op een levendige manier gebracht, waardoor elke voorstelling een unieke ervaring wordt. Na de show kan je in de foyers van een drankje en een hapje genieten, terwijl je van de bijzondere fotocollecties geniet. DeLaMar is een theater waar kwaliteit centraal staat. Het aanbod omvat de beste musicals, toneelvoorstellingen en komedies. Het theater is bovendien een project van VandenEnde Foundation. Dit cultuurfonds ondersteunt de ontwikkeling van nieuw talent en geeft jongeren daarom regelmatig de kans om hun kunsten aan het publiek te tonen.
Marnixstraat 402, Amsterdam – delamar.nl

16 X theaters in Amsterdam om dit jaar (vaker) te bezoeken>> (12)

© DeLaMar

DeLaMar West

In Bos en Lommer vind je het nieuwe theater DeLaMar West. Deze theaterzaal richt zich voornamelijk op talentontwikkeling, vooral in het musicalgenre. De voorstellingen zijn meestal eigentijdse muziekproducties van veelbelovende artiesten. Het leuke is dat een groot deel van de optredens speciaal voor DeLaMar West ontwikkeld zijn. Verder is dit theater ook een gezellige ontmoetingsplaats waar tal van leerrijke en culturele activiteiten georganiseerd worden.
Laan Van Spartaan 4, Amsterdam – delamar.nl

16 X theaters in Amsterdam om dit jaar (vaker) te bezoeken>> (13)

© DeLaMar West

Amsterdamse Bostheater

Een boeiend theaterstuk onder de blote sterrenhemel bekijken heeft iets magisch. In het Amsterdamse Bostheater kan dit de hele zomer lang. Deze culturele parel in het Amsterdamse Bos is de plek bij uitstek om van concerten, filmavonden en theatervoorstellingen te genieten. Het aanbod omvat zowel exclusieve producties als werk van gerenommeerde gezelschappen. Na de voorstelling kan je nog even nagenieten met een heerlijk drankje of een uitgebreid diner bij het Zomerterras.
De Duizendmeterweg 7, Amsterdam – bostheater.nl

16 X theaters in Amsterdam om dit jaar (vaker) te bezoeken>> (14)

© Amsterdamse Bostheater

de beste theaters in Amsterdam om dit jaar te bezoeken

Scala Foodbar & Theater

Een uniek concept dat je zeker eens moet uitproberen. Scala Foodbar & Theater organiseert voorstellingen die 20 minuten duren. Alle genres komen aan bod, gaande van cabaret tot mini-concerten en stand-up comedians. Je bepaalt zelf welke optredens je wilt bekijken en je kunt gerust meerdere shows op een avond meepikken. Bovendien kun je voor, tijdens of na de culturele activiteiten van heerlijke tapas en co*cktails genieten. Een leuk idee als je eens iets anders wilt proberen!
Van Hallstraat 286, Amsterdam – scala-amsterdam.nl

Nationale Opera & Ballet

Een balletvoorstelling of een opera zijn unieke en adembenemende ervaringen. In de halfronde zaal van het Nationale Opera en Ballet heeft het hele publiek een uitzonderlijk goed zich op de vertoning, waardoor je meteen door het innemende verhaal wordt opgeslorpt. Het Nationale Opera & Balletgebouw brengt voorstellingen van internationale allure. Het is een van de belangrijkste instituten van het Amsterdamse cultuurleven. In een van de vele foyers met een indrukwekkend zicht op de Amstel kun je na de show nog even rustig van een drankje genieten.
Amstel 3, Amsterdam – operaballet.nl

16 X theaters in Amsterdam om dit jaar (vaker) te bezoeken>> (15)

© Nationale Opera & Ballet

Boom Chicago

Toeristen hebben het vaak over Boom Chicago. In dit theater ben je getuige van de beste Engelstalige comedy shows. De dynamische voorstellingen zijn een mix van live muziek, droge humor en scherpe improvisatie. De getalenteerde cast barst van het talent en hun voorstellingen zijn legendarisch. Boom Chicago heeft de afgelopen 25 jaar een ontzettend goede reputatie opgebouwd en heeft al heel wat internationale sterren zien passeren. Het theater is het ideale decor voor een leuke en ontspannende avond in het bruisende Amsterdam.

Meervaart Theater

Een theaterbezoek is een leerrijke ervaring die je heel wat nieuwe inzichten geeft. Theater de Meervaart beseft hoe belangrijk het theater is voor de maatschappij en wil de Amsterdammers de kans geven om zich cultureel te ontwikkelen. Deze ruime zaal in Amsterdam-West biedt daarom een zeer gevarieerd programma aan. Naast voorstellingen van echte publiekstrekkers kun je er het lokale cabaret ook aan het werk zien. Bovendien biedt Theater de Meervaart activiteiten voor jongeren aan, zodat ze hun theatertalent optimaal kunnen ontwikkelen.

16 X theaters in Amsterdam om dit jaar (vaker) te bezoeken>> (16)

© Meervaart Theater

Muziekgebouw aan het IJ

De Amsterdamse concerthal bij uitstek is zonder twijfel het Muziekgebouw aan het IJ. Met zijn prachtige ligging aan de oevers van het IJ en de moderne architectuur ziet het gebouw er indrukwekkend uit. Het concerthuis wil alle Amsterdammers inspireren en biedt daarom een zeer gevarieerd programma aan. De akoestiek kan aan het soort muziek aangepast worden en er zijn verschillende opstellingen mogelijk. De combinatie van deze unieke eigenschappen met een gedurfd programma maakt van het Muziekgebouw aan het IJ een van de beste theaters in Amsterdam.

16 X theaters in Amsterdam om dit jaar (vaker) te bezoeken>> (17)

© Muziekgebouw aan het IJ

Meer theaters in Amsterdam om dit jaar te bezoeken

Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond

Het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond stelt vernieuwende Vlaamse kunst aan Amsterdam voor. Het theater werd in 1981 opgericht en wordt door de Vlaamse overheid gefinancierd. Hun programma bevat alle mogelijke kunstvormen, gaande van literatuur en theater tot muziek en dans. Het doel van De Brakke Grond is om de Vlaamse identiteit te promoten. Aan de hand van verschillende samenwerkingen bevorderen ze de culturele relatie tussen beide landen en helpen ze het Vlaamse talent om hun carrière ook in Nederland uit te bouwen.

Theater Bellevue

Theater Bellevue is uitgegroeid tot een waar begrip in de Amsterdamse theaterwereld. De drie zalen hebben elk een eigen programmering, waardoor het theater een erg breed publiek aantrekt. De Grote Zaal is de meest polyvalente ruimte waar zowel dansvoorstellingen als poppentheaters en toneelstukken georganiseerd worden. Klein Bellevue richt zich dan weer op cabaret en kleinkunst. In je middagpauze kun je in de Paloni Zaal terecht. In deze ruimte vindt het Bellevue Lunchtheater plaats, een plek voor nieuw talent met een actuele kijk op toneelrepertoire.

16 X theaters in Amsterdam om dit jaar (vaker) te bezoeken>> (18)

© Theater Bellevue

Vondelpark Openluchttheater

Elke Amsterdammer denkt in de zomer meteen aan het Vondelpark Openluchttheater. In dit prachtige park worden de hele zomer lang concerten, familietheaters, dansvoorstellingen en andere shows georganiseerd. Dit doet het park bovendien volledig gratis. Dit prachtige concept lokt jaarlijks meer dan 100.000 mensen. Niet vreemd als je weet dat er ook heel wat bekende namen hun opwachting maken. In het verleden hebben Freek de Jonge en Willeke Alberti hier bijvoorbeeld kosteloos opgetreden.

16 X theaters in Amsterdam om dit jaar (vaker) te bezoeken>> (19)

© Vondelpark Openluchttheater

Theater De Krakeling

Theater De Krakeling is het ideale dagje uit voor het hele gezin. De voorstellingen van deze theaterzaal richten zich op het jongere publiek. Het programma van dit jeugdtheater bevat shows voor alle leeftijdsgroepen. Tijdens de voorstellingen daagt het theater de jongeren uit om op een andere manier naar de wereld te kijken. Via poppenshows, dansoptredens en toneelopvoeringen brengen ze de leukste verhalen tot leven. Na de voorstellingen kunnen de kinderen zich volledig uitleven in het aangrenzende Westerpark.

meer Amsterdam tips

Beste Hotels in Amsterdam

Pillows Maurits Park

Bekijk tarieven

Hotel Jakarta

Bekijk tarieven

Hotel Boat & Co

Bekijk tarieven

PreviousNext

bekijk hier nog 13 tips

Tip de redactie

Heb je iets leuks gespot dat binnenkort open gaat of net geopend is? Of zomaar een goede tip die niet op Your Little Black Book mag ontbreken? Laat het weten via de TIP DE REDACTIE button!

Tip de redactie

YourLBB's nieuwste lijstjes

15 X websites om écht leuke en mooie vakantiehuisjes te boeken in Nederland
10 X restaurants die op dinsdag open zijn in Amsterdam
10 X Beste biologische markten in Amsterdam voor boodschappen in het seizoen

PreviousNext

16 X theaters in Amsterdam om dit jaar (vaker) te bezoeken>> (23)

AMSTERDAM UPDATES

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis het nieuwe AMSTERDAM BUCKETLIST BOEK.

"*" geeft vereiste velden aan

Weekendje weg in nederland?

Op Your Little Black Book staan honderden staycation tips voor een vakantie in eigen land. Vind de perfecte accommodatie en plan dat welverdiende week(end)je weg!

Yourlbb approved hotels >>

Hét vakantiehuizen overzicht met de beste tips voor Nederland >>

Doen in Amsterdam

Le Foodwalk - food tour

Boek tickets

AMAZE - club experience

STRAAT street art Museum

Boek tickets

PreviousNext

bekijk hier nog 20 tips

Volg je Your Little Black Book al op Instagram?

With love,

Anne

| PS: Ken jij Your Little Black Book’s Green Policy? Hier vind je mijn persoonlijke tips hoe je groener kunt reizen en leven en leg ik uit waarom en hoe ik de CO2 uitstoot compenseer van alle reizen die #teamyourlbb maakt.

Trein City Trips

Antwerpen v.a. € 21,-

Zoek treintickets

Londen v.a. € 91,- retour

Zoek treintickets

Parijs v.a. € 35,-

Zoek treintickets

PreviousNext

bekijk hier nog 2 tips

16 X theaters in Amsterdam om dit jaar (vaker) te bezoeken >> (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 6275

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.